tisdag 12 augusti 2014

Färskpasta med sockerärter och rökt lax

Färskpasta blir färdig i ett nafs, så det är bäst att förbereda tillbehören innan man kör pastan i vattnet. Den här rätten går väldigt snabbt att fixa, trixet är att ha igång tre plattor på spisen samtidigt. (Sockerärterna, grädden och pastan). Det går förstås utan grädde, men allt blir godare med en skvätt grädde...

Ingredienser
färsk pasta (eller vanlig svennepasta, men då får man räkna med längre koktid)
sockerärter (sugar snaps kallas de ibland i affären)
en liten bit varmrökt lax (går att byta ut mot lite vad som helst t.ex räkor el. skinka)
en skvätt grädde
riven ost (det man har, godast är parmesan)
svartpeppar
salt

Gör så här:
- Riv osten.
- Koka upp lite vatten med lite salt i en kastrull, lägg i sockerärterna och förväll (snabbkoka) dem i ca 3 minuter. Sila bort vattnet och tillsätt en klick smör.
- Koka upp en skvätt grädde (behövs inte så mycket) med lite salt och svartpeppar. Lägg i osten.Ta av från plattan.
- Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. När vattnet kokar lägg i pastan. Koka enligt anvisningar på förpackningen, oftast ca 3 minuter.
- Värm laxen i mikro, fördela den försiktigt i passliga portionsbitar.

Häll bort vattnet från pastan. Lägg den i en djup tallrik. Häll grädden ovanpå, rör om lite, lägg sockerärter och lax ovanpå pastan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar